vadászokA magas költségek miatt Tiriac lemond a bályoki vadászterületről. Ion Tiriacnak úgy döntött: lemond a bályoki vadászterületről, mert az állam tizenötszörösére emelte a terület bérleti díját. Egy új rendelet értelmében a milliomosnak 300 ezer eurót kellene befizetnie az állam kasszájába, amihez még hozzájárulnak az fenntartási költségek.
Eddig az üzletembernek csupán húszezer eurót kellett fizetnie évente, ami elenyésző összeg volt a hatalmas területért. A bályoki vadászterületet Mária Terézia és Ceausescu is előszeretettel használták. Az utóbbi időben a bálynoki vadászatok meglehetősen nagy sajtóvisszhangot kaptak, mivel itt Európa több ismert politikusa, vállalkozója is hódolt az úri sportnak.

A területet közlicitre fogják bocsátani. A felmérések szerint a vadállomány 108 vaddisznóból, 400 nyúlból, 24 szarvasból és 64 őzből áll.

Tiriac azonban nem mond le teljesen a bályoki vadászatokról: egy ezer hektáros karámot megtartott, ami tulajdonképpen az ő vadászati területe, s amire az új rendelkezés nem vonatkozik.Saját területébe eddig több mint egymillió eurót fektetett be, vadat telepített, létrehozott egy vadászlakot és felújította az utakat is. Jelen pillanatban hétszáz vaddisznó lakja az ezer hektáros magánrészt.

Forrás: Impulzus.ro