őzike és cica barátságaGYULA — Igaz barátság szövődött egy alig pár hetes őzike és a kiscicák között. Bambi és a macskák kezdettől fogva nagy cimborák, amikor épp nem alszanak, felforgatják gazdájuk kertjét.
– Kutyasétáltatás közben bukkantunk rá az őzikére. Minden porcikája remegett, az anyja sehol sem volt – mondta Somogyi Béláné (73), aki hazavitte az egy-két napos kis állatot. – Rettentően sovány volt. Most háromóránként bolti tejet kap cumisüvegből kamillával, mert a tehéntej túlságosan megterhelő a gyomrának. Többször is megpróbáltuk visszavinni arra a helyre, ahol ráleltünk, hátha rátalál az anyukája, de a kis őz mindig visszajött hozzánk. Rendkívül ragaszkodó – tette hozzá olvasó-riporterünk, akinek a fotóért természetesen jár a 10 ezer forint.

A kis gida úgy ragaszkodik a nyugdíjas házaspárhoz, mintha a szülei lennének. Bambit a vadásztársaságnál is bejelentették, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a házaspár nevelje fel őt. – Addig marad, ameddig szeretne. Ha majd visszavágyik a szabadba, természetesen nem állunk az útjába – mondta.

Forrás: Blikk