farkasAkár öt év börtönre és 50 ezer eurós bírságra is megbüntethetik azt a német vadászt, aki a hétvégén kilőtt egy szigorúan védett farkast a németországi Jerichower Land környékén Sachsen-Anhalt tartományban.

A magdeburgi környezetvédelmi minisztérium bejelentése szerint az állat annak a farkaspárnak az egyik tagja lehet, amely tavalytól egy katonai gyakorlótéren telepedtek le.

A minisztérium szerint bizonyíték van arra, hogy a vadász tudta mire lő. A farkas, amiből Németországban csak néhány éve, és alig 50 darab él vadon, szigorúan védett állat, és szándékos lelövéséért akár öt év börtön és 50 ezer eurós pénzbírság is kiszabható.

Véletlenül elpusztított állat esetében is lehet félév börtönt kapni. Bár a vádászok tudják, hogy a farkasok védett állatok, mégis egyre másra lövik le őket. Idén már megöltek egy nőstényfarkas Szászországban, tavaly decemberben egy másikat Alsó-Szászországban.

Nagy a valószínűsége, hogy a kilőtt farkas a párjával kölyköket nevelt, ami innentől kezdve tragikus lehet az alomra, mivel egy farkas a párja, vagy a falka nélkül egyedül nem tudja felnevelni az utódait.

Forrás: Azta