vadkárelhárító vadászatKemenesmagasi - Hasznos munkával mutatkozott be a Diana Vadászhölgy Klub nemrégiben megalakult Vas megyei szervezete: a múlt péntek este vadkárelhárító vadászatra indultak.

- Fő feladatunknak tartjuk, hogy megváltoztassuk a vadászatról kialakult negatív képet. Szeretnénk megmutatni, hogy a vadászat nem pusztán a lövés pillanatáról, hanem elsősorban a természet szeretetéről, a vad iránti tiszteletről, a vadállomány gondozásáról, de legfőképpen a különleges, semmivel össze nem hasonlítható élmények és hangulatok összességéről szól - vallják a Diana Vadászhölgy Klub nemrégiben megalakult Vas megyei szervezetének tagjai. A vasi vadászhölgyek - akik között óvónő, rendőr, kertépítő mérnök, népművelő és élelmiszerbiztonsági szakember is van - a közelmúltban a szombathelyi Szent István parkban egy faültetési akcióval mutatkoztak be. A múlt pénteken pedig elnökük, az országos klub alelnökeként tevékenykedő Mesterházyné Koncz Bernadett meghívására Kemenesmagasiba érkeztek, ahol a vadászházban a helyi Szabadság Vadásztársaság tagjai - élükön Mesterházy Zoltán vadászmesterrel, hivatásos vadásszal - fogadták őket.

A nyolc vadászhölgy mindegyike egy-egy helybeli férfi vadász kísérővel indult el a határba vadkárelhárító vadászatra. Az 5 ezer 400 hektárnyi területen tevékenykedő vadásztársaság tagjai - a jogszabályi kötelezettségük mellett is - fontos feladatuknak tartják a vetések őrzését, ezért rendszeresen járják a határt, hogy elriasszák a kukoricában, búzában és repcében is jelentős kárt tevő vadat.

A vadászház udvarán tartott rövid eligazításon elhangzott: vaddisznóra, rókára, borzra és az immár nálunk is gyakran felbukkanó aranysakálra lőhetnek a vadászok. A vadászat sikeréhez a holdtölte, a jó látási viszonyok és a kedvező időjárási körülmények is hozzájárultak. A vadkárelhárító vadászat végén három vaddisznó és egy borz került terítékre, mindegyiket vadászhölgy ejtette el.

A vadászhölgyek kemenesaljai vadászata kései vacsorával és jóízű beszélgetéssel ért véget.

Forrás: Vas Népe