fegyverarzenálra bukkant a rendőrségEgy öngyilkosságra készülő 46 éves férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádol a rendőrség. Az eset szerda este, a Fejér megyei Kajászón történt, ahova egy nő hívta ki rendőrséget, mert férje gyógyszert vett be, amire alkohol ivott, valamint bal csuklóját megvágta, elment otthonról. A nő felhívta a figyelmet, hogy az egyébként vadászboltban dolgozó férjénél fegyver is lehet.
A rendőrök a háznál nagy mennyiségű fegyvert, alkatrészt, lőszert, valamint egyéb készüléket találtak. Összesen 16 darab lőfegyver, illetve lőfegyver alkatrész, 5 darab légpuska, 4 darab gáz-riasztó pisztoly és több száz lőszer, lőszer összeszerelő és gyártó készülék, csekély mennyiségű lőpor és golyós vadászpuska-töltényhez való lövedék, számszeríjak és hozzájuk tartozó speciális vadászheggyel ellátott nyílvesszők alkották a férfi fegyverarzenálját.

Az öngyilkosságra készülő férfi eközben sms-t küldött feleségének arról, hogy elakadt a Kajászót és Vált összekötő földúton kocsijával, és nem tud hazamenni. A járőrök viszont így megtalálták a férfit, akinek kocsijából, illetve ruhájából még több lőszer került elő. Sérülései, valamint öngyilkossági szándéka miatt mentőt hívtak hozzá, akik a székesfehérvári Szent György Kórházba szállították. A rendőrség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolja, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A nyomozás eddigi adatai alapján kiderült, a férfi puskaműves szakképzettséggel rendelkezik, és egy fegyverboltban dolgozik, ahonnan rendszeresen szokott hazavinni fegyvereket javítani. A nála megtalált fegyverek, illetve lőszerek származásával kapcsolatban kihallgatása során ezzel védekezett. Az ügyben fegyverszakértő lett kirendelve.

A 46 éves kajászói férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Forrás: Stop