muzsikál az erdőEzen a nyáron hatodszor harsannak föl a vadászkürtök a mátrai erdőkben: július 4. és 12. között rendezik meg a Muzsikál az erdő - Mátrai művészeti napok elnevezésű programsorozatot.

A zenéhez és az erdőhöz egyaránt szorosan kötődő művészeti napokon összesen tizenkét helyszínen tartanak koncerteket, rendeznek kiállításokat az erdőben - mondta Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az erdő alapítvány elnöke a programsorozatot beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón, amelynek az eseményeket három éve patronáló Magyar Állami Operaház adott otthont.

A fesztivál első napján a Riolit tufánál a Salgótarjáni Rézfúvós Quintett muzsikál, a Galyatetőn, a kőkilátó mellett a 200 éves bükkfák árnyékában Barta Gábor zongoraművész játszik, műsorának címe: Madárhangok a zene világában.
Július 7-én a bátonyterenyei Gyürky-Solymossy-kastély kertjében a Divertiment Fúvósegyüttes muzsikál. Másnap Nemtiben a Schola Musica ifjúsági fuvolaegyüttes műsorát hallgathatják az érdeklődők.

 Kozárdon július 9-én nyílik meg Nemes Ferenc faszobrász kiállítása, majd a közeli andezit bányában a Musica Mansueta Kamarazenekar Ménesi Gergely vezényletével ad koncertet. Július 10. és 12. között a rézfúvósok hangja tölti be az erdőt: a Lituus Rézfúvós Quintett Dorogházán, a Pátzai János Rézfúvós Kamaraegyüttes és a Primavera Fúvósötös pedig Szurdokpüspöki-Annaligetben hallható.

Pásztón Várallyay Róbert orgonaművész ad templomi hangversenyt szombaton délben, délután a Corpus Harsona Quartet Balog Péter gitárművésszel a templom-völgyben muzsikál. A zárónapon, július 12-én Fenyvespusztán a Kiskunlacházi Ifjúsági Fúvószenekar és az Egri Szimfonikus Zenekar mutatkozik be, fellép az Orosz Zoltán Trio, végül koradélután a Muzsikál az erdő fanfár a három hegycsúcsról visszhangzik.
A részletes programokról és a helyszínekről a www.egererdo.hu/muzsikal honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI