kizsigerelt szarvast és fegyvereket találtakKözbiztonsági ellenőrzés során bukott le két férfi, akiknek a Mercedesében golyós puskákat és egy kizsigerelt szarvast találtak. A fegyvereket és a tetemet a rendőrség lefoglalta.
Csütörtök este, nem sokkal negyed tíz után – egy fokozott közbiztonsági akciószolgálat teljesítése során – a rendőrjárőrök Gyöngyösoroszi belterületén közúti ellenőrzés céljából megállítottak egy Mercedes típusú gépjárművet, mellyel két férfi közlekedett – tudatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A jármű átvizsgálása során az utastérben két golyós lőfegyvert, a csomagtartóban pedig egy kizsigerelt szarvast találtak az intézkedő rendőrök.

A vadban nem volt elhelyezve az elejtést követően kötelezően rögzítendő krotália, illetve a két személy a vad elejtésének körülményeiről eltérően nyilatkozott. A két jászberényi, 41, illetve 59 éves férfi ellen lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a gyöngyösi rendőrkapitányság. A lefoglalt szarvastetemet az illetékes vadásztársaságnak visszaadták. Az elkövetéshez használt két darab fegyvert (amelyekhez rendelkeztek fegyvertartási engedéllyel) szintén lefoglalta a rendőrség.

Forrás: Heol