gyerekre támadt a pumaEgy kanadai anya puszta kézzel üldözött el egy pumát, amelyik rátámadt hároméves lányára egy Vancouvertől északra található erdőben - közölte szerdán a kanadai rendőrség. A kislány, aki nem értette, hogy „miért nem játszott szépen a cica”, csak könnyebb sérüléseket szenvedett, és anyja elmondása szerint alig várja, hogy óvodástársainak elmesélje kalandját. A vadállatot kilőtték a kanadai természetvédelmi hatóság emberei.
A pumatámadás még kedden késő délután történt a Vancouvertől északra található Brackendale város közelében. Maureen Lee kutyát sétáltatott, és bogyókat szedett három éves lányával, amikor a fák közül egy puma ugrott ki, egyenesen a kislányra támadva. A vadállat feldöntötte a Mayát, aki a hátára került, miközben a felette álló puma a mancsát a fejére tette.

Az anya a CBC kanadai televíziónak nyilatkozva elmondta: tudta, hogy gyorsan kell cselekednie, és azonnal az állat és lánya közé ugrott, lerázta magáról a pumát, majd Mayát felkapva elrohant. A kislány a bal karján, és a fején szerzett sérüléseket, de jól gyógyul, és alig várja, hogy visszamehessen az óvodába, és elmesélhesse történetét - mondta el Lee.

A lány apja, Pablo Espinosa elmondta, hogy Maya azt gondolta, hogy a nagymacska csak játszani akart. „Miért nem játszott szépen a cica?” - kérdezte a kislány a család szomszédjának elmondása szerint.

A kislányra támadt fiatal hím pumát az eset után négy órával becserkészték és kilőtték a kanadai természetvédelmi hatóság emberei, akik még két, a környéken ólálkodó pumát keresnek. Az elmúlt tíz napban harminc jelentés érkezett pumával való találkozásról a területen, ahol szombaton már kilőttek egy kutyákra támadó nagymacskát.

Szakértők szerint a szombaton kilőtt puma azért támadt, mert éhes volt, míg a kislányra ugró fiatal és egészséges állat feltehetően csak a vadászatot gyakorolta.

Forrás: FH