orvvadászt fogtak a vadászokVadászok értek tetten és tartóztattak fel a Dombóvárhoz közeli Mászlonypusztán egy férfit, aki feltehetően engedély nélkül vadászott - közölte hétfőn az MTI-vel a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.
Kitanics Zsuzsanna a még június 16-án történt esetről elmondta: a vadászok meghallották a leadott lövéseket, majd amikor a férfi észrevette őket, hangtompítóval felszerelt fegyverét hátrahagyva menekülni próbált. A rendőrök kiérkezéséig azonban a vadászok feltartóztatták a férfit a gépkocsijánál, ott várakozó társával együtt.

Az eldobott fegyvert a rendőrök lefoglalták és mindkét gyanúsítottat előállították. Az orvvadász a nyomkutatás alapján nem ejtett el és nem sebesített meg vadat - tette hozzá.
Mint a sajtóreferens mondta, a kihallgatást követő házkutatásokon egy fegyverre szerelhető távcső és egy másik fegyver is előkerült, amelyről igazságügyi szakértő dönti majd el, hogy lőfegyvernek minősül-e.

A rendőrség lőfegyverrel való visszaélés gyanújával indított nyomozást. A lőfegyver engedély nélküli tartása 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte Kitanics Zsuzsanna.

Forrás: MTI