villanypásztorKomoly kárt okozhattak a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaságnak azok a tolvajok, akik elvitték a villanypásztorukat működtető eszközöket.
Bár az ellopott adapter, akkumulátor és napkollektor értéke összesen félmillió forint, de a vadkárt is a vadásztársaságnak kell kifizetnie. A kerítés a termőföldeket védte ugyanis az állatoktól. A társaság pár napig kölcsönzött eszközökkel működteti a villanypásztort, de ha nem találnak gyorsan végleges megoldást, elérheti a több millió forintot is az a kár, amelyet a vadak okoznak.

Csütörtök óta 32 hektáron nem volt áram a villanypásztorban Szomód térségében. Az ellopott akkumulátor, napkollektor és adapter helyett pár napra kaptak kölcsön eszközöket, ezeket kedden szerelték fel - mondta Kocsis Endre, a vadásztársaság elnöke.

Hozzátette: ez csupán ideiglenes megoldás, minél előbb pótolniuk kell a berendezéseket. A lopás óta eltelt pár nap alatt észrevették ugyanis a vadak, hogy nem ráz a kerítés és átszöktek a termőföldekre. Az így okozott kárt pedig a társaságnak kell megtérítenie a gazdáknak, ami több millió forint is lehet. Az elnök elmondta: az, hogy pontosan mekkora pusztítást okoztak az állatok, a betakarítás után derül ki.

A vadásztársaság értesítette a rendőrséget is a lopásról. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettesek ellen nyomoz az ügyben.

Forrás: FH