krokodilra vadásztak„Megúszta” a ravasz állat, elkerülte a krokodilvadászok fegyverét. Hivatásos vadászokat kértek fel Nyugat-Ausztráliában egy rendkívül agresszív krokodil kilövésére, de az akció sikertelenül végződött – erről számolt be az abc.net.au.

A 3,5 m hosszú bordás krokodil továbbra is a Derby városától keletre található May folyó népszerű fürdőzőhelye közelében tartózkodik. A krokodil az elmúlt héten egy kutyát ragadott el. A házi kedvenc mindössze pár méterre volt az ott játszadozó kisgyerekektől.
A vadászok nehéz körülmények között, minden tőlük telhetőt megtettek, mondta Kingsley Miller, a Környezet- és Természetvédelmi Minisztériumból.
Éjszakákon át fényszórókkal keresték a vadat. Nappal is keresték, de főleg éjszaka próbálkoztak.
Vélhetően igen okos állat, valahányszor észlelik, gyakorlatilag eltűnik, nincs különösebb félelem érzete, nem tart igazán az embertől. Most taktikát váltanak, csapdát próbálnak állítani az állatnak. Remélik, sikerül majd befogni, és átvinni egy krokodilparkba.
A csapda elhelyezéséhez négykerekű járműveket, motorkerékpárokat, kis utánfutókat használnak, és nagyon lassan, óvatosan dolgoznak. Van kishajójuk is, ám a krokodil befogása eltarthat egy ideig, és nem lesz  könnyű feladat.

Forrás: ForestPress