vadászkürtNagy sikerrel zajlott le az Európa Kulturális Fővárosa jegyében rendezett 1. Hivatalos Magyar Vadászkürtös Verseny 2009. július 4-5-én Mészkemencén, a Mecseki Erdészeti Zrt. szervezésében.

A csodálatos erdei környezetben, a neves nemzetközi zsűri előtt 10 csapat és 12 szólista mutatta be tudását a szép számmal megjelent közönségnek. A magyar kürtösök mellett külföldiek is megmérettettek: Ausztriából, Szlovéniából és Németországból érkeztek versenyzők. A versenyzők teljesítményét Peter Maierhofer versenyigazgató értékelte, a díjakat és okleveleket pedig Káldy József, a Mecseki Erdészeti Zrt. vezérigazgatója adta át.
Mind a zsűri, mind a résztvevő versenyzők nagy elismeréssel szóltak a verseny helyszínéről, és a rendezésről ugyanúgy, mint a versenyzők és az érdeklődők ellátását biztosító – a mészkemencei vendégházat üzemeltető – Barta családról.
A versenyt és a díjkiosztót követően a résztvevők grillpartin ünnepeltek, melyen a zenét felváltva szolgáltatták a résztvevő csapatok és a csodálatos magyar népzenét játszó szekszárdi Bartina zenekar.
A rendezvény zárására vasárnap délelőtt került sor a pécsváradi templomban megtartott misével, ahol a Baranya Vadászkürt Együttes játszotta el a Kircsi Lászó, pécsi zeneszerző által komponált Hubertus misét.
A Mészkemencén szervezett verseny, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében 2010. június 25-27-e között megrendezésre kerülő 1. Nemzetközi Magyar Vadászkürtös Verseny főpróbája volt.

Az idei verseny eredményeit, a versenyen készült fotókat és videót, majd októbertől a jövő évi versennyel kapcsolatos részleteket a Mecseki Erdészeti Zrt. honlapján találják meg az érdeklődők.

Forrás: ForestPress