akadálymentes tanösvény az erdőbenAkadálymentes tanösvény a személyi jövedelemadó egy százalékából
Akadálymentes tanösvényt alakított ki a Mecseki Erdészeti Zrt. Pécs határában, a kezelésükben lévő kalandpark mellett. A lényeg ezúttal nem a tanulás, hanem az, hogy az erdei élményt azok is megtapasztalhassák, akiknek erre másutt nincs lehetőségük, mert gyengén látók vagy kerekes székkel közlekednek.
Közel másfél kilométeres akadálymentes tanösvényt avattak fel tegnap Pécs-Árpádtetőn. A 10 milliós munkát döntő részben a Mecseki Erdészeti Zrt. a személyi jövedelemadók felajánlott egy százalékaiból végezte el a földművelésügyi tárcától nyert pályázat segítségével. A csaknem másfél kilométeres utat zömében deszkák borítják, amelyhez 350 köbméter fát használtak fel. Peremmel és korláttal látták el, hogy vakok, gyengén látók és kerekes székkel közlekedők is használni tudják. Rajtuk kívül az erdészet vezetése babakocsis kismamák érdeklődésére számít még. Akinek erre lehetősége van, két ponton kiléphet az útról az erdőbe.
Szőnyi János, a Mecseki Erdészeti Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese elmondta: a társadalom részéről mind jelentősebb az igény arra, hogy a hátránnyal élőknek is ugyanolyan élményekben legyen része, mint többi embertársuknak.
Az ösvény szomszédságában van a Mecsextrém Park „Láthatatlan kiállítása", igaz, az már pénzért látogatható. Itt látó emberek tapasztalhatják meg, milyen a vakok élete.
Szőnyi János mindkét beruházás fontosságát a társadalmi tolerancia növelésében látja.

Forrás: Népszava