erdőtűzBozót- és erdőtüzek pusztítanak Spanyolországban és Görögországban. Az idei év első nagy bozóttüze miatt 500 embernek kellett elhagynia lakhelyét Spanyolország déli részén egy kedvelt üdülőváros, Mojácar közelében. A Görögországot sújtó hőhullám közepette az utóbbi huszonnégy órában több mint 120 helyen törtek ki erdő- és bozóttüzek. Az idei év első nagy bozóttüze miatt 500 embernek kellett elhagynia lakhelyét Spanyolország déli részén egy kedvelt üdülőváros, Mojácar közelében. Elővigyázatosságból számos házat kiürítettek, a lakosokat pedig átmenetileg egy sportcsarnokban és egy múzeumban helyezték el. A lángok már kereken 1500 hektár területet perzseltek fel.
A Görögországot sújtó hőhullám közepette az utóbbi huszonnégy órában több mint 120 helyen törtek ki erdő- és bozóttüzek. A legrosszabb helyzet az észak-görögországi Halkidikí-félsziget középső nyúlványán és a Kikládokhoz tartozó Androsz szigeten alakult ki. A tűzoltók több repülőt és helikoptert vetettek be, hogy meg tudják fékezni a lángok terjedését.
A Balkán-félsziget déli részén 37 Celsius fokot mértek szerdán. Az előrejelzések szerint a hét végére 39 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: Erdély.ma