vadászok fogadalomtételeA megyei vadászkamara elnöke szerint a vadásznap célközönsége nem elsősorban a vadásztársadalom. Sokkal inkább a civilek, akik egy-egy ilyen rendezvényen "leszámolhatnak" korábbi előítéleteikkel.
A hét végén immár a XVIII. Heves Megyei Vadásznapot rendezték meg, az eseménynek idén Tarnaméra adott otthont. A hagyományos program megnyitóján Farkas László Márton, a Heves Megyei Vadászkamara elnöke szólt arról, hogy az ehhez hasonló rendezvények célközönségét nem elsősorban a vadászok, hanem a kívülállók alkotják, hiszen a vadászattal kapcsolatban számos negatív képzet, tévhit él az emberekben, amelyeket ezúton is szeretnének eloszlatni. E nap jó alkalom arra, hogy az emberek jobban megismerjék a vadászokat és a vadászatot.

A megnyitót követően mintegy húsz új vadász tett fogadalmat, majd kitüntetéseket adtak át. Doros István (Szilvásvárad) az Országos Magyar Vadászkamara aranyérmét vehette át, míg dr. Szabó János (Átányi Földtulajdonosok Vadásztársaság), Kelemen József (Egererdő Zrt.) és Ternai Péter (Várbükk Vadásztársaság) Nimród-éremben részesült.

Forrás: Heol