láncfűrésszel kergette el a pumátAz Egyesült Államokban vadgazdálkodási szakemberek most azt próbálják kideríteni, miért támadt rá egy puma egy kiránduló férfira. Az illető a történtek tanúsága szerint nem ijedős típus, hiszen egy láncfűrész segítségével kergette el a ragadozót táboruk mellől, ahol eközben felesége és két gyermeke tartózkodott.
A 32 esztendős Dustin Britton épp tűzifát aprított nem messze táborhelyüktől, a Shoshone nemzeti parkban, amikor észrevette a közeli bozótban lapuló nagymacskát.

Britton megragadta a közel félméter hosszúságú láncfűrészt és azzal sújtott le a támadó pumára. Az összecsapást később úgy írta le, mintha egy felnőtt férfi teljes erejéből egyenesen nekirohant volna.

"Három vagy négy alkalommal megkarmolt az elülső mancsaival, de amint rávágtam a láncfűrésszel, azonnal eliszkolt," mondta a korábban a tengerészgyalogságnál szolgáló férfi az AP hírügynökségnek adott interjúban.

Erdészeti szakemberek szerint az eset ugyancsak szokatlan, hiszen a puma rendszerint az emberi tevékenységtől elvonultan él. A környéken csupán nyolc hasonló pumatámadást jegyeztek fel az elmúlt évtizedben.

Forrás: 168óra