vadhússzaküzletMúlóban van az a szokás, hogy csak télen vagy különleges alkalmakkor fogyasztunk vadhúst. Egyre többen ismerik fel azt is, hogy a vadételeknek milyen kedvező élettani hatásaik vannak.  Az emberek számára egyre természetesebb, hogy az életük minőségét meghatározó módon befolyásolja a táplálkozásuk. Ebből következően nem csak finom ételeket szeretnének fogyasztani, hanem egészségesen is akarnak táplálkozni. Márpedig ezeknek a szempontoknak a vadhúsok messzemenően megfelelnek – véli Molnár Tamásné vállalkozó, az egri Mátyás király utcai Vadhússzaküzlet tulajdonosa.

A másfél évtizede létrejött családi vállalkozás elsősorban lőtt vad felvásárlására, értékesítésére, vadhús-kereskedelemre specializálódott, és mára előszeretettel keresik fel a boltot a törzsvásárlóik éppúgy, mint az alkalmi, valamilyen vadkülönlegességre vágyó ínyenc vevők. Rendszeres ügyfeleik közé tartoznak a helyi vendéglátóegységek, nagykonyhák, viszonteladók éppúgy, mint az egyéni fogyasztók. Egyre gyakoribb, hogy Európa más országaiból is fölkeresik a vásárlók a belvároshoz közeli szakboltot – tudjuk meg az üzletvezetőtől.

– A szakboltban egész évben kapható őz, szarvas, vaddisznó, fácán, vadkacsa a gourmand-ok nagy örömére. Ez így természetes, hiszen napjainkra megdőlt az a korábbi tradíció, hogy a vadhúst télen fogyasztjuk. Az a téves feltételezés is múlóban van, ami szerint ezeket az étkeket csak különleges alkalmakkor, étteremben és drága pénzért lehet fogyasztani. Egyre inkább felismerjük ugyanis, hogy a vadhús változatos elkészítési módja garantálja a mindig jó ízeket, zamatokat, ugyanakkor táplálkozás-élettani szerepe sokkal kedvezőbb a vágóállatokénál. Ennek oka, hogy előnyösebb formában szolgálja az energiabevitelt, nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat – fogalmaz Molnár Tamásné, akitől azt is megtudjuk, hogy áruskálájukat olyan termékek is színesítik, mint a füstölt, szeletelt lazac, a nyers és füstölt pisztrángfilé, vagy a konyhakész egész hal. Árusítanak tenger gyümölcseit, békacombot, de extra libamájat is. Akinek pedig különleges burgonyára vagy gombára van szüksége, azt is talál a boltban.

Forrás: Heol