második helyezést kapott a gemenc térképMásodik helyezést ért el a Szép Magyar Térképek 2008 elnevezésű pályázaton a Gemenc és környéke ökoturisztikai térképe.
A bakancsos turisták és minden természet iránt érdeklődő számára jelenttette meg a "Gemenc és környéke ökoturisztikai térképe" hiánypótló kiadványt a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.

Az elkészült térképet a Lázár Deák Térképészeti Alapítvány és az Országos Széchényi Könyvtár közös, "Szép Magyar Térképek 2008" elnevezésű pályázatán, az idegenforgalmi térképek kategóriában, második hellyel tüntették ki.

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. számára fontos, hogy a természet után érdeklődő túrázni vágyók minél könnyebben fedezhessék fel Geresdi-dombság idegenforgalmi, kulturális látnivalóit, a környék turistaútjait, tanösvényeit, javasolt vízitúra-útvonalait, a kijelölt és javasolt kerékpártúra-útvonalakat.

A kiadvány rendelkezik GPS keresőhálózattal és koordinátákkal, felhívja a figyelmet a terület természeti értékeire és részletes tájékoztatást ad a szálláslehetőségekről is. A térkép méretaránya: 1:60 000.

Forrás: Teol