vip vadászatEgy azerbajdzsáni milliomos Oroszországban élő rokona vadakkal teli, elkerített erdővel csábítja egy orosz falu mellé a tehetős VIP-vendégeket, akik kényük-kedvük szerint lövöldözhetnek az állatokra, köztük vaddisznóra, medvére, sőt, állítólag tigrisre is. A lakosok nem örülnek a gyakori géppuskaropogásnak, és a településen felbukkanó vadállatoknak sem.
Speciálisan kialakított vadgazdaság működik Oroszországban a Volhov régióban, amelyre egyre többet panaszkodnak Vesz falucska lakosai, írja a Vesti.az. Az ok pedig az, hogy egy azerbajdzsáni születésű milliomos öccse kitalálta, hogy a település mellett ad lehetőséget lövöldözésre az "úri vadászoknak", akik hajlandóak megfizetni, hogy leteríthetnek egy szarvast, vaddisznót, de akár egy medvét vagy tigrist is.

A vita ezért kezdődött el a helyi lakosok és az üzletembereket fogadó "szervezők" között, mert az előkelő vadászat ötletgazdái engedély nélkül kerítették körbe a település közelében lévő erdőt, ahová ezek után egyre több állatot hoztak ismeretlen helyekről.

A gyenge kerítés azonban nem képes megfogni a kíváncsi állatokat, ezért azok egyre gyakrabban jelennek meg a falu kertjeiben, tönkretéve a termést. Vesz népessége állítólag már többször látott medvét, sőt, tigrist is a környéken.

Nem csupán a falu van veszélyben az állatoktól, hanem a település mellett húzódó, Szentpétervárt és Murmanszkot összekötő M-18-as autópályán közlekedők is, mivel a kóborló állatok bármikor az útra tévedhetnek.

A Rosbalt.ru úgy tudja, a vadászat szinte minden esetben a falu közvetlen közelében kezdődik, onnan hajtják vissza az erdőbe a vadállatokat, hogy aztán géppuskával elejtsék őket.

A különleges szolgáltatás nem jár mindenkinek, ide csak a legelőkelőbb vendégek jöhetnek, méghozzá helikopterrel és a legdrágább gépkocsikkal.

Újságírói kérdésre a helyi illetékesek kijelentették, hogy eddig még senki sem tett panaszt az ügyben és mivel óriási területről van szó, előfordulhat egy-két kisebb vad elejtése, de többi állítást kitalációnak minősítették.

Forrás: Deluxe