fokozódik a vadveszélyNincs pénz az út menti árkok kaszálására, így csak az utolsó pillanatban lehet észrevenni, ha az úttestre téved egy őz vagy egy szarvas.
Azonkívül, hogy nem szép látvány, balesetveszélyes is az utak mentén lekaszálatlan gaz. Erre hívta föl portálunk és az illetékesek figyelmét Fodor György, a megyei horgászszövetség elnöke.

Fodor György azt mondta: mindenhol gond van, de főként a megye középső és déli részén, Barcs környékén áldatlanok az állapotok. S mivel ott különösen sok a vad, rendkívüli veszélyt jelent az útszéli, lekaszálatlan növényzet. Az utolsó pillanatban lehet ugyanis csak észrevenni, ha az úttestre téved egy őz vagy szarvas.

– Cégünket is érintette a válság, jelentős visszalépésekre kényszerültünk – mondta el megkeresésünkre Bánki László, a közútkezelő üzemeltetési osztályvezetője. – Ez érintette a kaszálási tevékenységünket is. Június 30-ig egyszer kaszáltunk minden út mellett. Július elején megkezdtük a másodszori kaszálást a főutak mentén, s ezenkívül még egyszeri munkára van pénz. Ám ezt szeretnénk minél inkább kitolni a tél közeledtéig, mert az sem jó, ha a hó a magas növényzeten marad meg.

Bánki László szerint tavaly négyszer tudtak kaszálni, s az sem mindegy, hogy akkor lehetőség volt az árkokon túl is nyírni a füvet, gazt. Kapacitás most is volna a többszöri kaszálásra, ám az anyagiak szűkösek.

Forrás: Sonline