korongvadászat bonyhádonA Korongvadászat 100 Korongos Versenyét, a Magyar Kupa negyedik fordulóját tartották meg szombaton, a bonyhádi lőtéren. A megyei sportlövészek a vadász kategóriában szerepeltek a legjobban.
Dobondi István, a rendező Bonyhádi Sportlövész Klub elnöke elmondta, több mint hatvan résztvevővel, öt pályán zajlott a verseny. A nevezők az ország számos pontjáról, valamint Szlovákiából és Romániából érkeztek. Köztük volt Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő, aki bár ez alkalommal nem saját számában indult a hölgyek között, szép eredményt ért el.

A verseny kategóriák között a Tolna megyei sportlövészek a vadász kategóriában szerepeltek a legjobban. Az első helyen Junkuncz József szekszárdi sportoló, a bonyhádi klub tagja végzett. Az ötödik helyet szintén klubtag, a dombóvári Csík István érdemelte ki, a hatodik helyen pedig Börcsök Zoltán, ugyancsak dombóvári vadász végzett.

Senior kategóriában Tóth Emil bizonyult a legjobbnak, aki Fejér megyéből érkezett a versenyre. A Junior kategória aranyérmét Zsarnai István vihette haza Bajára, míg a hölgyek között Sándor Adrienn, hajdúszoboszlói lövész teljesített a legjobban.

A bonyhádi klub immár második alkalommal szervezte meg az országos kupa egyik fordulóját, de csak jövőre dönti el a főszervező Korongvadász Sportszövetség ismét helyet adhatnak-e a megmérettetésnek.

Forrás: Teol