kislétánál táboroztak a vadászokSzerkesztőségünkhöz egy olvasói levél érkezett a bejelentésről.
Az olvasó szerdán tett bejelentést a rendőrségen, miszerint Máriapócs és Nyírbátor között az erdőben vegyestársaságú vadászok táboroztak. Kisléta Máriapóccsal szemben található. „Pontosan olyan piros hüvelyű töltényeik voltak, mint a gyilkosoknak”- írta. A bejelentő elmondása szerint a rendőrség a címe felől érdeklődött és azt kérdezték tőle, hogy kitől hallotta ezeket az információkat.

Megkeresésünkre a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóosztályán elmondták, hogy a bejelentésekről semmilyen információt nem adhatnak ki.

Nem voltak profik?

Úgy tudjuk, hogy a rendőrségen belül is vannak olyanok, akik szerint a kislétei gyilkosság tettese vagy tettesei (a nyomok alapján ketten követhették el a támadást) nem voltak profi gyilkosok. Erre utal, hogy életben hagyták az egyik áldozatot. A számos lövedéket kiszóró sörétes fegyver használata is arra enged következtetni, hogy olyan lőhetett, aki nem volt gyakorlott a golyós fegyverek használatában. Igaz ez utóbbival kapcsolatban vita van a szakértők között is. Sándor István volt főnyomozó az ATV JAM keddi adásában azt mondta, hogy a sörétes fegyvert nehezebb azonosítani, ezért egy profi gyilkos is választhatta ezt az elkövetési módot.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfőre virradóra támadtak rá fegyverrel ismeretlenek egy anyára és lányára. A 45 éves asszony a helyszínen meghalt, 13 éves gyermeke súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. A Nemzeti Nyomozó Iroda az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. A tavaly július óta tartó, romák elleni támadássorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan meghaltak. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn emelte 100 millió forintra a nyomravezetői díjat.

Forrás: ATV