vaddisznót fojtottak vízbe motorcsónakkalMotorcsónakkal kifárasztott, majd farkánál fogva vízbe fojtott egy vaddisznót két férfi a Tiszán. A gyanúsítottak a tiltott vadászattal elkövetett állatkínzás miatt akár több év börtönt is kaphatnak.

Állatkínzás és nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás két mezőkövesdi férfi ellen, akik vasárnap reggel vízbe fullasztottak egy vaddisznót - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A két középkorú gyanúsított a Tiszánál horgászott, amikor észrevették, hogy egy vaddisznó úszik át a túlpartról feléjük. A férfiak beugrottak egyikük motorral felszerelt facsónakjába, majd a vízben úszó állat mellé manővereztek, és körbe-körbe haladva megakadályozták, hogy az a partra ússzon. A férfiak a motoros csónakkal néhányszor át is hajtottak a vízben úszó állaton, majd kb. 10-15 perc fárasztás után egyikük a vaddisznó farkát elkapta, és azt megemelve a vízbe fojtotta a kétségbeesetten menekülni próbáló vadat. A vízpartra vontatott állat torkát elvágták, hogy kivérezzen és ne legyen véres húsa. A két elkövető a vaddisznó megölése után visszament horgászni.

A vízben úszó állat űzését mobiltelefonjával rögzítette egy szemtanú, és hamarosan a helyszínre érkezett a tiszai vízirendészet szolgálaton kívüli munkatársa is, aki szólt a mezőkövesdi rendőröknek.

A gyanúsítottak, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését, korábban már álltak bíróság előtt orvvadászat és orvhalászat miatt. A rendőrség közlése szerint a vaddisznót megkínzó férfiak akár három év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Forrás: MR