vadásznap kiállításokkalSzente | Az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezete, a Nógrád Megye Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány, a Nógrád Megyei Vadász Szövetség és Szente község önkormányzata idén 18. alkalommal rendezi meg a Nógrád megyei vadásznapot.
A nógrádi Nimródok nagy ünnepét augusztus 15-én, szombaton tartják meg, amelynek egyik különleges színfoltja a szerpentini vigasságok nevet viselő helyi program lesz, azaz Szente község falunapja.

Az egész napos rendezvény 10 órakor ünnepi megnyitóval kezdődik, amelyen Becsó Zsolt, Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke, Szabó László, a vadászkamara Nógrád megyei elnöke és Illés Kálmán, Szente község polgármestere köszöntik a résztvevőket. Ezt követően 10.15 órától Hubertus-misét mutatnak be, majd 11.25 órától a kitüntetések átadásával és az ifjú Nimródok és Dianák ünnepélyes vadásszá avatásával folytatódik a rendezvény. „Jó ebédhez szól a nóta” címmel Grenyó József délben ad műsort, az Iglice néptánccsoport pedig 13.05 órától szórakoztatja a jelenlévőket.

A színjátszók és óvodások fellépése után 14 órától a mogyoródi néptáncosok énekelnek és táncolnak, majd a kétbodonyi hagyományőrző csoport következik. 15 órától az Ipoly hagyományőrzők tartanak íjászbemutatót, ezt követően pedig vadászruha-bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők. Az idei vadásznapra ellátogat a Vétó-duó is, amelynek tagjai 16 órakor lépnek pódiumra, a hastáncosok előadása után viszont a mulatós perceké lesz a főszerep, hiszen 17 órától a „Két Zsiványé” lesz a pódium. A délután folyamán, 18 órától a versenydíjakat adják át, majd – a tombolasorsolást követően – Szűcs Judith 19 órakor kezdődő koncertjén szórakozhatnak a vadászok és azok hozzátartozói. Az est beköszöntével, 19.50 órától a Crockodeal együttes is megcsillogtatja tudását, a tűzforgatók produkciója után pedig vadászbál zárja a napot.

A fent említett programokkal párhuzamosan korong- és gyermeklövészetet, főzőversenyt, trófea-, íjász- és vadászkutya-bemutatót tartanak, de lehetőség nyílik sétakocsikázásra és lovaglásra is. Emellett pedig festmény- és fotókiállítás, multimédiás „zöldsátor”, vidámpark, egészségsátor, valamint kemencében sült finomságok is várják a vadásznapra látogatókat.

Forrás: NPort