letartóztatták az orvvadászokatTemerinben két orvvadászt letartóztatott a rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy hétfőn éjszaka legalább tíz őzet lőttek le engedély nélkül. Az egyik letartóztatottnál végzett házkutatás alkalmával a mélyhűtőben a nyomozók még három lefagyasztott őzre bukkantak, amit egy nappal korábban ejtettek el.
A vadorzással gyanúsított Nebojša Dž. 58 éves bosznia-hercegovinai állampolgárt, és G. Mihály 56 éves temerini lakost letartóztatták. Helyzetüket súlyosbítja, hogy engedély nélkül tartott fegyvert (köztük egy Remington puskát) és robbanószert találtak náluk.
A legyilkolt őzeket G. Mihály Kis utcai házában nyúzták meg és ott készítették elő a potenciális vásárlók számára. Sajtóértesülések szerint belgrádi luxusétermek részére dolgoztak.
Rade Tepavac, a temerini vadászegyesület elnöke szerint egyértelmű, hogy ez esetben szervezett vadhúskereskedésről van szó, erről tanúskodik a rövid idő alatt elejtett nagy mennyiségű őz, melyek között néhány kapitális példány is akadt, és a vadorzók komoly felszereltsége. A vadászelnök szerint valószínűsíthető, hogy a két letartóztatott személy mellett egy harmadik is részt vett a brutális vadirtásban, őt azonban nem sikerült elkapni.
A két lebukott személy lefogására akkor került sor, amikor már a zsákmány felét megnyúzták. A bizonyítékul szolgáló őzeket, húst és a lenyúzott bőröket, valamint a fegyvereket a rendőrség elkobozta. A kár becslések szerint meghaladja az öt millió dinárt.

Forrás: Vajdaságma.info