medvéket etett a széttépett asszonySzámos figyelmeztetés ellenére medvéket etetett az a 74 éves coloradói asszony, akit a halottszemle megállapítása szerint az egyik állat ölt meg – jelentette az AP. 

Tudták róla, hogy háza elé élelmet szokott kitenni a medvéknek, bár többször figyelmeztették, hogy törvényellenes és veszélyes is, amit tesz, nem törődött vele, s a hatóság embereit az utóbbi időben már be sem engedte birtokára (Ouray County, dél-nyugat Colorado.)
A szomszédok elől a lombok zárták el a házat és környékét. Donna Munson testéből evett a medve (vagy a medvék), mielőtt a tetemet megtalálták a háza közelében. A Colorado Vadgazdálkodási Hatóság alkalmazottai nem tudták azonnal megerősíteni, a nő halálának okát. A halottszemle és a boncolás medvetámadásra utaló karmolásokat és marcangolás nyomait állapította meg. Szívkárosodásnak, szívinfarktusnak semmi jelét sem találták, ami kizárja, hogy az asszony, mielőtt a támadás érte, szívinfarktusban halt volna meg.
A vadgazdálkodási hatósághoz számos bejelentés érkezett az elmúlt tíz évben, hogy Munson asszony medvéket etet, de sohasem büntették meg, részben, mert az ingatlant körülvevő erdős dombok miatt nehéz volt bizonyítékot gyűjteni ellene.
A vadgazdálkodási hatóság levelei alapján az utóbbi években legalább háromszor beszélgettek el vele, ismertetve a coloradói törvényeket, melyek értelmében medvék számára tilos élelmet kihelyezni.
A hatóság nem tudja, hogy az asszonyt megölő medve ott kószál-e még a környéken.
A Munson gyilkosságot vizsgáló seriff helyettesei lelőttek egy 250 font súlyú medvét, mert az agresszíven közelített feléjük, a  vadőrök pedig  egy 394 fontos medvével végeztek. A vizsgálat azt mutatta, hogy a nagyobb medve evett korábban emberhúst. Ennek megerősítésére felkérték a Wyoming Egyetemet. Nem tudni, hogy ez a medve volt-e a Munson asszony halálát okozó állat.

Forrás: ForestPress