vízbe fojtották a vaddisznótMotorcsónakkal kifárasztott, majd vízbefojtott egy vaddisznót két horgászból lett orvvadász a Tiszán. A rapsicok a tiltott vadászattal elkövetett állatkínzás miatt akár több éves szabadságvesztést is kaphatnak tettükért.
Vasárnap reggel a Tisza borsodi szakaszán horgászott egy 52 és egy 47 éves mezőkövesdi férfi, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy vaddisznó úszik át a túlpartról feléjük. Egyikük motorral felszerelt facsónakjával a vízben úszó állat mellé manővereztek, és körbe-körbe csónakázva megakadályozták, hogy az a partra ússzon. Egy-két alkalommal át is hajtottak a vízben úszó vaddisznón, majd kb. 10-15 perc fárasztás után egyikük az állat farkát elkapta, azt megemelve a vízbe fojtotta a vadat. Végül a vízpartra vontatták a vadat, és elvágták a torkát, hogy az állat kivérezzen.

Tettük után mindketten visszamentek horgászni. Balszerencséjükre azonban orvvadászatuknak egy szemtanúja is akadt, aki mobiltelefonjával rögzítette a vízben úszó állat űzését. (A felvételt itt nézheti meg.) Hamarosan a helyszínre érkezett a tiszai vízirendészet szolgálaton kívüli munkatársa is, aki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságról kért és kapott segítséget, így közösen állították elő a két vadorzó rapsicot. Mint kiderült, az elkövetők már orvvadászat és orvhalászat miatt is álltak már bíróság előtt, ez alkalommal újra állatkínzás, valamint nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás velük szemben. Kihallgatása során mindkét gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Forrás: HavariaPress, police.hu