vadásznap kirakodóvásárA Szanyban tartott Győr - Moson - Sopron Megyei Vadásznapot immáron 11 éve tartják a Rábaközi településen, azonban tudni kell, hogy 12 éve van megyei vadásznap.
A mostani program is a hagyományos Hubertus szentmisével vette kezdetét , amit a Szent Anna Kápolnánál tartottak. A szentmisét Tóth Imre Szanyi plébános celebrálta, oltártestvére Kapui Jenő Kapuvári plébános volt.

A szentmisét követően, került megnyitásra a vadásznap, melynek keretén belül különféle kitüntetések átadására került sor, valamint újvadászok fogadalomtétele követte a rendezvény műsorát.

Ismét szép számmal volt kiállító azon a helyszínen, ahol festmény, természetfotó és rajzkiállítás volt látható. Ezúttal is a helyi sportcsarnok adott otthont a kiállításnak , ahol a megye iskolásai közül nagyon sokan adták be pályamunkáikat, melyet a felnőttek is örömmel tekintettek meg . A trófeák sem maradhattak el a vadásznapról. A nagyon sok program mindenki számára érdekes és kellemes kikapcsolódást kínált.

A vadételek is helyén valónak bizonyultak, mert több mint ötven versenyző szállt ringbe a főzőverseny megmérettetésén. Aki a finom ételek után jótékonykodni akart, az a sportöltözőben felállított véradás helyszínére mehetett, ahol önzetlen segítségét a Vöröskereszt dolgozói köszönték meg a véradóknak. Ott jártunk ideje alatt , a 87. véradó nyújtotta karját az egészségügyi dolgozóknak.

Forrás: KO