lövészversenyGyarmatpuszta | Lövésektől volt hangos szombaton a Gyarmatpusztai Lőtér. A Komárom-Esztergom Megyei Vadászkamara első ízben rendezett versenyén hat vadászterület csapatai mérték össze tudásukat, összesen huszonöten mutatták be, hogyan bánnak a puskával.
- A megyei vadászkamarának több mint 1600 tagja van - tudtuk meg Lukáts Péter elnöktől, aki maga is beszállt a versengésbe. - Nem kötelező belépni, mégis minden vadász a tagunk. A mostani Vadászkamara Kupa célja az összekovácsolódás, a tanulás. Fontos, hogy ne az élővadakon gyakoroljanak a vadászok. Egy-egy jól irányzott lövéssel kell a vadat elejteni; szomorú látvány a szenvedő jószág.

Lukáts Péter elindul, hogy teljesítse az ötször öt lövést a trapp kategóriában, közben megérkezik Pintér István lőtértulajdonos, aki túl van a vadász-parcours-on. - Ez jobban hasonlít a vadászathoz, mint a trapp-lövészet - magyarázza. - Még a kispuskalövészet van hátra, és az összetettben hirdetünk majd végeredményt. Három éves a lőterünk, itt bonyolítjuk negyedévente a vadászvizsgák gyakorlati részét. A hivatalos nevünk Gyarmatpusztai Technikai és Tömegsport Klub, a célunk, hogy minél több fiatallal ismertessük meg a puskák használatát.

Tovább dörögnek a fegyverek, de most az ebéd biztosan nem elejtett vadból készül. Ízletes babgulyással, finom rétesekkel, no meg persze egymással barátkoztak szombat délben a vadászok.

Ők céloztak a legpontosabban

Különdíjjal jutalmazták Dömös Helga teljesítményét. Egyéniben Krausz Lajos (Vértesi Erdő Zrt.) nyert Földi László (Gyarmatpusztai TTE ) és Szintai Miklós (Tatabánya és Környe Vt.) előtt. Csapatban a Vértesi Erdő Zrt. (Ruppert József, Krausz Lajos, Marosi Sándor) lett az első, második a Gyarmatpusztai TTE (Földi László, Pintér István, Szente László), harmadik a Tatabánya és Környe Vt. (Szintai Miklós, Hontvári Zoltán, Kiss László)

Forrás: Kemma