romák tartóztatták fel a terepjárótEgy lakodalomból szállította volna haza rokonait. Újabb terepjárót tartóztattak fel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ezúttal Nyírlugoson. Vasárnapra virradóan egy férfi sötétzöld terepjárójával egy lakodalomból szállította volna haza rokonait, amikor a városban egy kereszteződésnél három autóval elállták az útját. A Független Hírügynökség információi szerint a kocsit különböző szerszámokkal felfegyverzett romák állították meg, akik az elmúlt időszak romák elleni támadásai miatt járőröztek a településükön és figyelték a gyanús kocsikat.

Kényszerítés miatt eljárást indítottak a rendőrök, mert vasárnap hajnalban Nyírlugoson feltartóztattak egy terepjárót a helyiek. A járműben utazók először nem mertek kiszállni, de a baltával, gereblyével és más eszközökkel felfegyverzett tucatnyi férfi fenyegetésének végül engedelmeskedtek. Még a terepjáró csomagtartóját is felnyitották. A rémült utasokat végül elengedték, miután az egyik helybeli megismerte a sofőrt.

Eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, társaik azonosítása még folyik. Az egyik gyanúsított elmondta, hogy ők nem tagjai a polgárőrségnek, hanem "önkéntes szolgálatot" láttak el. Az előállítások után 30-40 fő jelent meg a rendőrőrs épülete előtt, és sérelmezték az intézkedést, de végül rendbontás nélkül távoztak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Legutóbb múlt hét szerdán történt hasonló eset szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Gávavencsellőnél. Akkor egy vadászt állítottak meg terepjárójával romák, miután 6 kilométeren át követték Gávavencsellőnél. Egy autó elé hajtott, egy mellé és egy harmadik mögé, így állították meg, mert gyanúsnak találták az autót. A vadász azt mondta az egyik hangadónak, hogy ismeri őt, így továbbengedték. Nagy Károly a gávavencsellői roma kissebségi önkormányzat elnöke az eset után bocsánatot kért a vadásztól, és azt ígérte, a településükön többet ilyen nem fordul elő. Ott a rendőrök a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indítottak eljárást.

Forrás: RTL Hírek