kisiklott a kemencei kisvasútKisiklott a kemencei kisvasút pénteken kora délután a falu közelében, miután egy szippantóskocsival ütközött, a balesetben senki sem sérült meg - közölte az egyik kárvallott szemtanú.

Tomori Pál - aki családjával utazott a Fekete-völgy és Kemence között közlekedő egy mozdonyból és két kocsiból álló szerelvényen - elmondta, hogy a keskeny nyomvonalon haladó kirándulóvonat már beérkezett a faluba és a házakhoz közel egy lombokkal takart részen haladt, amikor hirtelen felbukkant a tolató szippantóskocsi. A mozdony vezetője a veszélyt látva dudaszóval jelezte, hogy közelednek, ám az autó vezetője nem hallotta a jelzést és belefutott az első kocsiba, amelyben összesen nyolcan utaztak.

A kocsi az ütközés következtében összetört, kisiklott, keresztbefordult a sínen. Az utasok megrémültek, de csodával határos módon senki sem sérült meg, egy kislány a térdét fájlalta ugyan, de nem volt szükség orvosi beavatkozásra.

A forgalom áll, a rendőrséget értesítették, de egyelőre még nem érkeztek a helyszínre, így azt sem lehet tudni, hogy ki okolható a balesetért és mennyi anyagi kár keletkezett.

Forrás: MTI