vadászpuskával lelőtte feleségétA ciprusi hatóságok előzetes letartóztatásba helyeztek pénteken egy 61 éves férfit, aki véletlenül agyonlőtte feleségét, miközben két férfitól akarta megvédeni - közölte a ciprusi rendőrség. A vadászpuskával védekező férj egyik szomszédját is megsebesítette, valamint a két támadót, akik a lövések után saját fegyverével verték meg.
A 61 éves Kosztasz Fotiou elmondása szerint a házához közel eső kávézóban vitába keveredett két férfival, akik hazáig követték őt és feleségét. A 68 éves nő megpróbálta lenyugtatni őket a Limasszol egyik elővárosában lévő ház előtt. Közben a Fotiou bement a házba, és magához vette vadászpuskáját.

Amikor visszaért a ház elé, elmondása szerint azt látta, hogy a két férfi durva hangon üvöltözött feleségével, megütötték, majd a földre rúgták. A 61 éves férfi kétszer lőtt fegyverével, eltalálva a két támadót, egy szomszédot és a feleségét is, aki belehalt sérüléseibe.

A lövések után a két megsebesített támadónak sikerült lefegyverezniük a férjet, és saját vadászpuskájával kezdték el verni, olyan erősen, hogy a puska kettétört az ütésektől. Az eset után mindegyikük kórházba került.

Kosztasz Fotioút a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte, és közlésük szerint emberöléssel valamint gyilkossági kísérlettel fogják megvádolni. A két támadót, egy 25 és egy 38 éves férfit szintén őrizetbe vették, és testi sértés vádjával indítanak eljárást ellenük. A szomszéd, egy 54 éves nő lőtt sérülésekkel fekszik kórházban, állapotáról nem érkeztek információk.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség