roma agresszióAz Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet felháborodását, illetve tiltakozását fejezi ki a Blikk 2009. augusztus 12-i számában a romák elleni támadásokkal kapcsolatban megjelent cikk ügyében.
Az országos szervezetek 56.000 magyar vadász nevében kikérik maguknak, hogy a Blikk újságban ilyen jellegű megnyilatkozások történjenek, amelyek arra irányítják a figyelmet, hogy az elkövető(k) a vadászközösségek tagjai lehetnek. Hasonló megalapozatlan feltételezésekkel rontják egyes társadalmi csoportok, jelen esetben a vadászok, vadászközösségek jó hírnevét. A nyomozó hatóságok ilyen irányú nyilatkozatokat nem tettek, ezért is felháborító a Blikk újságírójának összeállítása. A szerzőnek fél információk alapján nincs joga általánosítani és cikkének középpontjába a vadászközösségeket, illetve vadászokat állítani.
Ugyanakkor valamennyi vadász nevében mélységesen elítéljük a bűncselekmény-sorozatot és lehetőségeinkhez mérten segítjük a nyomozóhatóságok munkáját, hogy a brutális gyilkosok mielőbb rendőrkézre kerüljenek.

Budapest, 2009. augusztus 14.

Országos Magyar Vadászkamara

Országos Magyar Vadászati Védegylet