erdők heteXIII. Erdők Hete rendezvényeire 2009-ben október 18-23. között kerül sor. A szervezői feladatokat az FVM  és az Országos Erdészei Egyesület szakemberei látják el. 2009-ben az Erdők Hete alapgondolata az erdő és az ember harmóniája.

Az Erdészeti Erdei Iskolák által szervezett XIII. Erdők Hete Programjai kapcsolódnak az OEE 2009 évi programjához és a XIII. Erdészeti Világkongresszus témaköreihez is, az ott megfogalmazott gondolatokat erősítve – tájékoztatta a ForestPress-t Ormos Balázs főtitkár.
Az OEE Küldöttgyűlése elfogadta a 2009 évi programját, amelyben a III. fejezet címe: Az ember és az erdő harmóniája, mely üzenet és feladat egyben. Fő üzeneteiben megegyezik az Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály által készített „Erdészeti erdei iskolák Magyarországon 2007” kiadvány bevezető gondolataival. Ezért választottuk a 2009 évi XIII. Erdők Hete alapgondolatának az ember és az erdő harmóniája üzenetet.
Ezt a gondolatot erősíti és ezzel kapcsolódunk az Argentínában, Buenos Airesben tartandó XIII. Erdészeti Világkongresszushoz, melynek témakörei között szó szerint is szerepel az erdő és az ember harmóniája, de kijelenthetjük, hogy a világkongresszuson meghirdetett témakörök mindegyike közvetlenül vagy közvetve az ember és az erdő harmóniáját szolgálja – tette hozzá a főtitkár.

Forrás: ForestPress