viziló kergeti a vadőrtNem érdemes megzavarni egy három tonnás állatot ebéd közben – tanácsolhatja az az ugandai vadőr, akit egy hatalmas víziló vett üldözőbe, mikor elsétált mellette. A jámbornak tűnő állatok ugyanis könnyedén eltaposhatják az embert.
Afrika egyik legveszélyesebb állatának tartják a vadon élő vízilovakat. A hatalmas, békésnek és lassúnak tűnő állatok ugyanis könnyedén kettéharaphatnak egy embert is, vagy agyontaposhatják őket, ha megvadultan rohanni kezdenek.

Ezt egy ugandai vadőr is tanúsíthatja, aki szokásos ellenőrző körútját járta éppen, mikor elhaladt egy három tonnás víziló mellett, mely éppen ebédjét fogyasztotta. Arra nem számított a vadőr, hogy a megijeszti a lakmározó óriást és menekülnie kell.
– A vadon élő vízilovak rendszeresen támadnak csónakokra és emberekre is. Több embert öltek már meg, mint bármely más vadállat. Nem hittem, hogy ennyire felbőszítem, hirtelen utánam eredt, én pedig alig győztem elmenekülni – mondta az ijedt Murchison Falls National Park dolgozója, aki egy ideig, minden bizonnyal távol marad majd a vízilovaktól.

Forrás: Borsonline