koronglövészet vadász skeetSarlóspuszta - A skeetlövő Európa- és világbajnokságon a legjobb magyarnak bizonyuló Bokor Bálint a honi vadász skeet ob-t - szétlövés után - zsinórban harmadszor nyerte.
Sűrű a programjuk fegyveres sportolóinknak. Júliusban skeetlövő Európa-bajnokságot, augusztusban világbajnokságot rendeztek. Az elmúlt hétvégén volt a vadász skeet országos bajnokság, most hétvégén a skeetesek ob-ját rendezik meg. Mind az Európa-, mind a világbajnokságon a fiatal szombathelyi versenyző, Bokor Bálint bizonyult a legeredményesebb magyarnak, most pedig - szétlövés után - zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a vadász skeetet.

- A pálya mindkettőnél azonos, de ez a verseny annyiban különbözik az olimpiai számtól a skeetlövészettől, hogy itt a lekérés után azonnal jön a korong, nincs késleltetés, de lehet duplázni, valamint az utolsó lőállásból nem lövünk, így a 125 helyett csak 100 korong van - avatott be a két versenyszám közti eltérésbe a már öt világbajnoki részvétellel büszkélkedhető vasi bajnok, Bokor Bálint.

- Ez könnyebb, és jobb is a találati arány, viszont nincs belőle kontinensverseny, így a másik jobban motivál. Ideális körülmények voltak: jó idő és szélcsend. Közel ötven induló volt, mert a koronglövők többsége azért itt is kipróbálja tudását, vadász viszont kevés jön a mi versenyünkre. Annak külön örülök, hogy 2007 és 2008 után 2009-ben is magyar bajnok lettem, méghozzá a tavalyival azonos, 96 korongos teljesítménnyel. Remélem, hogy ez jó előjel a hétvégi skeetes országos bajnokságra.

Forrás: Vas Népe