komoly károkat okoznak a medvék vadkárNyílt levélben kért segítséget a környezetvédelmi minisztériumtól a vadkárok megelőzése érdekében Bokor Tibor.
A felső-háromszéki RMDSZ-es szenátor levelében arról tájékoztatta Nicolae Nemirschi tárcavezetőt, hogy a Kovászna megyei Torja község polgármesteri hivatala írásban értesítette a megyei hatóságokat arról, hogy a település területén megnőtt a medvék által okozott károk száma.

„Idén júniusban és augusztusban két szarvasmarha, kilenc sertés és tizenegy juh esett a medve áldozatául a községben. Sajnos a helyi hatóságok hiába jelezték ezeket a károkat a megyei környezetvédelmi irodánál. Ugyanakkor az erdészeti hivatalhoz letett írásos jelentés sem vezetett a helyzet orvoslására. Mára a helyzet odáig fajult, hogy a falvak lakói már nappal sem érzik magukat biztonságban” – hívta fel a tárca figyelmét közleményében Bokor Tibor, aki arra kérte a minisztérium illetékeseit, hogy tegyenek meg minden lehetséges intézkedést a további károk megelőzése érdekében.

Forrás: Krónika.ro