vadászpuskákat loptakAz emberek elméleteket gyártanak, ezekben a romagyilkosságok ügye és mindenféle alvilági szálak egyaránt szerepelnek. A rendőrség szerint alaptalanul.
Hatvanban három távcsöves vadászpuskát loptak el egy családi házból. A közelmúlt eseményei miatt az emberek óhatatlanul is összeesküvés-elméleteket gyártanak. Dr. Gyetvay Tibor r. alezredes, városi rendőrkapitánytól megtudtuk: miután a tulajdonos szabálytalanul tárolta a fegyvereket - a fegyverszekrény kulcsát szem előtt, a szekrény tetején tartotta - be kellett vonniuk az engedélyt. A nyomozás több szálon fut, már történtek meghallgatások is az ügyben, de gyanúsított még nincs. A feltételezések szerint az elkövetők nem fegyvert akartak szerezni a betörés során, de ha már találtak azokat is, a számukra értékesebbeknek tűnőket magukkal vitték.

Mások arra gyanakodnak, hogy az alvilág keze van a dologban: besegítenek a cigányok elleni sorozatgyilkosság kiderítésében, csak hogy ők nyugodtan „dolgozhassanak” tovább.

A tolvajok a három távcsöves vadászpuska mellett egy fűkaszát is elloptak. A környéken már mindenki a rablókról sutyorog. Az itteniek szerint máshová is betörtek már; állítólag néhány szomszéddal odébb kifosztott táskákat dobtak az udvarba, feljebb pedig két, útban lévő csahos kutyát tettek el láb alól. Az egyik háznál riasztókészülékbe botlottak úgy két hónapja, ezért aztán dolgavégezetlenül távoztak a kert felé. A gazda azóta megmagasította a kerítést. A rendőrségnél viszont az említetteknek nincs nyoma, vélhetően a feljelentés hiánya miatt.

A vadászfegyverek tulajdonosának felesége azt mondja: a kárukat hatszázezer forintra becsülték, vadászengedélyüket két évre felfüggesztették, és jó, ha ők vagy a lőrinci vadásztársaság nem kapnak további büntetést, mondván: a vadászfegyverek nem voltak megfelelő módon elzárva.

A tolvajok egyébként három - kevésbé értékes - puskát a szekrényben hagytak, azokat a rendőrök elvitték. Az asszony szerint így még megőrzési díjat is fizetniük kell majd. Bár a férje azt mondta erre: inkább tartsák meg maguknak.

Forrás: Heol