vadászati kiállíton találtak lőszertLőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást a Köztársasági Őrezred feljelentése alapján a gyöngyösi rendőrkapitányság, miután a miniszterelnök látogatást tett a gyöngyösi Mátra Múzeum vadászattörténeti kiállításán - tájékoztatta szombaton a rendőrség az MTI-t.
A múzeumot Bajnai Gordon augusztus 29-i látogatása előtt vizsgálták át az őrezred tagjai, utána érkezett a bejelentés - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az eljárást ismeretlen tettes ellen, régi ismeretlen típusú lőszerek miatt indította a rendőrség. Utóbbiakat lefoglalták - tette hozzá Gálné Molnár Melinda.

Fűkhöh Levente a Mátra Múzeum igazgatója a Heves Megyei Hírlapnak elmondta: a vadászati gyűjtemény átvizsgálása során egy az 1930-as évekből származó lőporcsomag szúrt szemet az őrezred munkatársainak. Ez viszont nem is volt kiállítva.

Ugyanakkor, szerinte az ellenőrzött fegyverekről bebizonyosodott, hogy szabályosan, hatástalanítva tárolták azokat - mondta a napilapnak a múzeumigazgató.

Forrás: MTI