vadásznap vas megyébenVN - Ifjú vadászokat avattak, kitüntetéseket adtak át a megyei vadásznapon szombaton. A bográcsokban vadpörkölt rotyogott, az udvaron szép és okos vadászkutyák lesték gazdájuk parancsát.
Az égiek is megkegyelmeztek a vadászoknak: két esős nap után szombaton délelőtt napsütésben fújhatták a vadászkürtöt az egyenruhás zenészek A vadászképzésben is jeleskedő oladi Hermann Ottó Szakközépiskola virágkötő diákjai igazi erdei hangulatot varázsoltak a tornaterembe, ahol a vendégek a vadászti témájú festményekből, illetve a Diána Vadászhölgy Klub Vas megyei szervezete által meghirdetett gyermekrajpályázatra beérkezett alkotásokból rendezett kiállítást is megtekinthették.

A vadászokat és a vendégeket László Győző, a Vas Megyei Vadászkamara elnöke köszöntötte. A Dumovits István esperes által celebrált Hubertus-mise után az ifjú vadászok fogadalomtételének lehettek tanúi a megjelentek: a kamara elnöke huszonhat ifjú vadásznak nyújtott át emléklapot.

A rendezvényen kitüntetéseket is átadtak. Bakó Csaba, a Vas Megyei Vadászkamara felügyelőbizottságának elnöke az Országos Magyar Vadászkamara aranyérmét vehette át. A Vas Megyei Vadászkamara ezüstérmét az idén Kiss Győzőnek, a kömendi Rákóczi Vadásztársaság elnökének és Varga Józsefnek, a Savaria Vadászársaság titkárának ítélték oda. Németh Károly, a Verna-menti Vadásztársaság vadászmestere a Hubertus kereszt arany okozatát kapta. Ugyanezen kitüntetés ezüst fokozatát vehette át Németh István, az Aranypatak Vadásztársaság tagja és Végh Rezső, a Marcalmenti Vadásztársaság tagja.

A rangos elismerésnek számító Magyar Vadászatért Érdemérmet Bogács László, a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal vadászati és halászati osztályának vezetője érdemelte ki. Rojkó János, a Hármashatár Vadászattársaság vadászmestere és Schrődl László, az Aranypatak Vadásztársasá tagja Nimród érmet vehetett át László Győző kamarai elnöktől.

Kihirdették a lövészverseny eredményét is: csapatban az erdészet vadászai remekeltek: első helyen a szentgotthárdi, a másodikon a káldi, a harmadikon a szombathelyi igazgatóság színeiben induló vadászok végeztek. Egyéniben Borsos Zoltán győzedelmeskedett, megelőzve Borsos Gergelyt és Németh Lászlót.

A Diána Vadászhölgy Klub Vas Megyei Szervezetének tagjai vadászati témában írtak ki gyermekrajpályázatot Az óvodai, az általános iskolai alsó, illetve felsőtagozatos kateória győztesei ajándékot és oklevelet kaptak, és több különdíj is gazdára talált.

A rendezvény vadpörköltfőzéssel, az Országos Agarász Egyesület bemutatójával, vadászkutyák szépségversenyével, majd kötetlen ebszélgetéssel, mulatozással folytatódott.

Forrás: Vas Népe