vadásznap nábrádonNagy érdeklődés és sok finom falat mellett rendezték meg a hétvégén a megyei vadásznapot a szatmári faluban, Nábrádon. A megnyitóra megjavult az időjárás.
A Vadászhimnusz elhangzása után megnyitó beszédet mondott dr. Móra István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászszövetség és a megyei vadászkamara elnöke. Elmondta: a vadásznapon oldott légkörben mindenki felszabadul. Barátságok kötődnek, szakmai vitákra is sor kerül. Ám nem ártana, ha a politikusok közül védnökök kerülnének ki. Jó dolog - mondta beszéde végén -, hogy lezárultak a területi viták, így mindenütt szabadon lehet vadászni.
Nábrád polgármestere, Varga Attila szintén köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, egyhetes előkészület után várták a vadászokat és a vendégeket. A rendezvény hajnalán pár perces vihar söpört át a településen, ledöntötte a sátrakat, kellékeket. Összefogtak a nábrádiak és a megnyitóra minden rendben lett.

A főzőversenyen Lipcsei András, a Szamosszegi Vadásztársaság tagja szarvaspörköltet főzött, különleges körettel. A Balkányi Nimród Bt. Rau András elnök vezérletével egyedi fácánlevessel rukkolt elő. A Kömörői Vadásztársaság Szedlacsek Ferenc elnök javaslatára különleges és ízletes őzgulyást készített, ám a vadászok elmondták: számos szarvas is él a szép kömörői erdőben. A Nyírmihálydi Vadásztársaság elnöke Keczán Illés, ezen a településen a polgármester, Nyisztor Ferenc is vadász, és ő is forgatta a fakanalat. Vaddisznópörköltet készítettek a nyírmihálydiak. A zsűri végül is Lipcsei Andrásnak ítélte oda az első díjat.
Elismerést vehetett át Újlaki Gyula, ifj. Szakács Zoltán, Czine Lajos, Pintér István, Kancsal Ferenc és Zsoldos Barnabás. A nap során a gyermekprogramok mellett rendőrkutya bemutatót is láthattak az érdeklődők. Utcabál zárta a vadásznapot.

Forrás: Index Kelet