medve támadott meg egy fiútIsmét medve támadott egy emberre Hargita megyében, Kecset község közelében. Az áldozat ezúttal egy tizenhat éves fiú volt, aki könnyebb sérülésekkel megúszta, a közelben tartózkodó kutyáknak köszönhetően, akik elkergették a medvét.
Egy kiskorúra támadott rá a medve egy karám mellett a Hargita megyei Kecset közelében - írja a Krónika. Az állat egy közeli körtefáról evett, amikor észrevette a fiút és rátámadott. A gyerek kiabálására a karámot őrző kutyák a segítségére siettek, és sikerült elzavarniuk a medvét.

Ambrus József, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosa azt nyilatkozta, a fiú könnyebb sérüléseket szenvedett, a jobb karján és az arcán vannak zúzódások, de nincs életveszélyben. A kiskorút az ijedtségtől sokkos állapotban szállították be a székelyudvarhelyi sürgősségi kórházba.

A mentőorvos elmondta, minden héten találkoznak hasonló esettel gyergyó-, udvarhely- és csíkszék körzetekben. Az állatok viselkedését vizsgáló szakértők szerint a bocsokkal rendelkező anyamedvék a legveszélyesebbek, rögtön támadnak, ha valaki - akár szándéka ellenére - a medve és a bocsok közé áll.

Forrás: Heti Válasz