orvvadászt tartóztattak le a rendőrökFilmbe illő üldözésen vettek részt az aradi rendőrök kedden, az akció során egy 50 éves, Sikula településből származó férfit tartóztattak le. P. Victor hajtási nélkül, bejegyzetlen gépkocsival közlekedett, melyben 70 kg vadhúst, egy kést, egy engedély nélkül birtokolt fegyvert és lőszereket szállított.
A rendőrök Kerülős (Chereluş) helységben vették észre az ARO terepjárót, majd előzetes információk alapján üldözésbe vették. Több hang- és fényjelzés után a férfi lefékezett, majd igazoltatták. A gépkocsiban egy 5,6 mm-es légpuskát találtak, hangtompítóval, illetve a hozzá tartozó töltényekkel. A fegyver mellett még találtak egy távcsövet és egy 50 cm hosszúságú kést, valamint 70 kg vadhúst.

A férfi bevallotta, hogy a fegyvert otthonában készítette, a töltényeket pedig több éve őrizgette lakásában. A csomagtartóban talált húst kapcsán a férfi azt mondta, egy szarvastól és egy vaddisznótól származik, a két állatot holtan találta a Fehér Körös közelében.
A férfi ellen eljárás indult a fegyverek és lőszerek tartására vonatkozó törvények megsértése, illetve orvvadászat alapos gyanújával. Vizsgálatot indítottak a gépjármű hajtási nélküli vezetése miatt is.

Forrás: Nyugati Jelen