a vaddisznó helyett magát robbantotta fel a vadászA kukoricását dézsmáló vaddisznó helyett saját magát sikerült felrobbantania egy vadásznak csütörtökön Kijev közelében. A férfi éppen a robbanótöltetes csapdát készítette elő, amikor a szerkezet eddig ismeretlen okokból működésbe lépett.
A 43 éves fővárosi vállalkozó - a helyi vadásztársaság tagja - az előzetes vizsgálatok szerint éppen egy saját gyártmányú aknával kombinált csapdát állított fel a Mirnoje község határában lévő kukoricását dézsmáló vaddisznók ellen, amikor a szerkezet felrobbant a kezében. A férfi azonnal meghalt. Maradványait a fivére az esti órákban találta meg a háztáji telek határán.

A helyi lakosok szerint az áldozat már régóta vadászott törvénytelen eszközökkel a földjére behatoló vadállatokra, ám senki sem jelentette fel, mivel több ízben másokat is megszabadított a termésben jelentős pusztítást végző hívatlan vendégektől. Otthonát átkutatva a rendőrök egy engedély nélkül tartott vadászpuskát, valamint több TNT-töltetet és detonátort találtak.

Forrás: Hírszerző