vadétel főzőversenyHarminchárom bográcsban főttek a jobbnál jobb ételek szombaton a „Trófea” vadételek országos főzőversenyén a gyulaji erdő bejáratánál. Az értékeléshez a zsűri tagjai Tamási legjobb pogácsájával melegíthették be gyomrukat.
A „Tamási Nyár 2009” programsorozat zárásaként tartották szombaton a harmadik „Trófea” vadételek országos főzőversenyét. Harminchárom csapat nevezett a kulináris megmérettetésre. A zsűri a salgótarjáni Tari Miklós erdei gombával tálalt vaddisznós töltött káposztáját találta a legjobbnak.

A fóti Nagy Gábor tárkonyos fácánlevese, illetve vörösboros vaddisznópörköltje aszalt szilvával a második helyet érte. A harmadik Kiss Viktor őzsültje lett gyümölcsös borsmártással. Két különdíjat is kiosztottak a főzőverseny résztvevői között. Dr. Gyene László áfonyás zergepörköltjével, Orsós Józsefné pedig az „űzött dám mangalicaszalonnával tűzdelve kapros-túrós gombóc párnán, vörösboros takaróval” elnevezésű ételével érdemelte ki az elismerést.

De nemcsak az ételeket, hanem az asztalok terítését is megversenyezették. Ebben a kategóriában két különdíj talált gazdára. Az ítészek Farkas János és Szabó Judit terítéséről gondolták úgy, hogy leginkább illik az alkalomhoz, valamint a rendezvénynek otthont adó gyulaji parkerdő környezetéhez.

A hétvégén az is kiderült, melyik háziasszony készíti Tamási legjobb pogácsáját. Az első helyet Ribányi Józsefné kolbászos ropogtatnivalója kapta, a másodiknak Csepregi Zita krumplis finomságát ítélték, míg a harmadik Ordas Viktória káposztával ízesített pogácsája lett.

A sütés-főzés mellett volt lehetőség vadasparki kirándulásra, illetve kirakodó- és kézműves vásár portékáiból válogathattak az érdeklődők. Ezen kívül folyamatos kulturális és szórakoztató programok szórakozatták az érdeklődőket. Ferencz Orsolya előadóművész a Tamási Fúvószenekarral együttműködve operettslágereket énekelt, de láthatott a közönség aikido-bemutatót, hastánc és ír tánc produkciót is. A napot utcabál zárta a Blues Factory együttes zenéjével.

Forrás: Teol