állatokat tépnek szét a farkasokÁllatokat mészárolnak a farkasok Kárpátalja hegyvidéki településein – adta hírül a Zakarpattya online internetes hírportál.
Az utóbbi évekhez hasonlóan már az ősz első heteiben bemerészkednek a települések területére a farkasok Kárpátalján. A Talabor (Tereblja) folyó felső szakaszán, az ökörmezői (mizshirjai) járási Felsőkalocsán például egyetlen hét során 5 borjút és 3 csikó esett az ordasok áldozatául, nem beszélve a több tucat birkáról és házőrző kutyáról.
A farkason bemerészkedtek Alsókalocsára is, ahol egy kétéves tehenet faltak fel. Mivel a szóban forgó térség a Szinevéri Vadvédelmi Körzethez tartozik, a kártevő ordasok kilövésére is szigorú tilalom van érvényben. A kétségbeesett ottlakók most lakossági fórumot akarnak összehívni, amelyen követelni fogják az elszaporodott és -szemtelenedett farkaspopuláció megritkítását az illetékesektől. Ellenkező esetben kilátásba helyezték, hogy a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását, és háborút indítanak a háztájikba betörő ordasok ellen.

Forrás: Kárpátinfó