vadászjegy24 leendő vadász vizsgázott csütörtökön és pénteken. Akiknek sikerült, életük végéig bármikor kiválthatják a vadászjegyet.
Nagypál Zoltán, a Komárom-Esztergom megyei vadászkamara titkára - egyben a vizsgabizottság elnöke - elmondta, hogy sok vizsgázó nagyon izgul. Szarvasbőgés ideje van, de ők már csak jövő ilyenkor ejthetnek el bőgő gím bikát.

Csütörtökön Gyarmatpusztán kellett megfelelniük a golyós és sörétes lövészeten, majd pénteken az elméleti vizsgán, Tatabányán.

- Rendkívül szigorú a megméretés - mondta a kamara titkára tegnap az egyik szusszanásnyi szünetben. - Először egy 50 kérdéses teszttel kell megbirkózni, utána vetített képek alapján fajfelismerés, vadászati idények ismerete, trófeabírálat következik. Ezt követően a szóbeli minden tételén hét-hét kérdésre várjuk a választ. Végül, de nem utolsósorban a megyei rendőr-főkapitányság képviselője előtt fegyverelméletből, illetve a fegyverekkel kapcsolatos jogszabályok ismeretéből vizsgáztak a jelenlévők.

Akinek bármelyik rész nem sikerült, próbálkozhat újra. Negyedévente rendez megyénkben a vadászkamara hasonló vizsgát, ezeken 17 évestől a nyugdíjasig minden korosztály részt vesz. Általában évi 70 vizsgázóból 50-nek sikerül elsőre teljesítenie a vizsgát.

Forrás: Kemma