őzeket lőtt az orvvadászTíznél több őztrófeát találtak a rendőrök egy orvvadásznál tartott házkutatás során Szabolcsbákán. Őztrófeákat, légpuskát, lőszereket és keresőlámpákat találtak a rendőrök egy szabolcsbákai házban még a múlt héten. A férfi egy kilőtt őzgida miatt került a rendőrség látókörébe, a puskákat jelenleg szakértő vizsgálja, az ügyben eljárás indult - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfői közleményében Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A Kisvárdai Rendőrkapitányság egy vadásztársaság feljelentése alapján indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki a Szabolcsbáka-Gyulaháza közötti erdős területen lőtt ki egy őzbak gidát még júliusban. A rendőrök széleskörű adatgyűjtése a napokban vezetett eredményre, eljutottak ugyanis egy szabolcsbákai férfihoz, akivel kapcsolatban felmerült annak gyanúja, hogy egy szabolcsbákai férfi orvvadászattal foglalkozik, és ehhez egy átalakított légfegyvert, éleslőszereket, és éjszakai vadászathoz szükséges eszközöket tart lakásán.
A rendőrség múlt héten házkutatást tartott a férfinál, ennek kapcsán összesen 11 őztrófeát, egy átalakított, éleslőszer kilövésére is alkalmas légpuskát, harminc darab kispuska lőszert és két akkumulátoros, vállra akasztható keresőlámpát foglaltak le. A puskákat jelenleg fegyverszakértő vizsgálja, az ügyben eljárás indult.

Forrás: Hírösszefoglaló