vadveszély táblaLélegzetvisszafojtva várja ügyének folytatását egy kaposvári autós. Eddig a közút megyei igazgatóságával levelezgetett, most lehet, hogy bíróságra jár.
Heinrich Zoltán autója elé egy őz ugrott ki még augusztus végén, a bárdudvarnoki Olaj-hegynél. A hajnali csattanás vége: a másfél éves Toyotában jelentős kár keletkezett.

– Az út menti gaztól nem láttam semmit – magyarázta Heinrich Zoltán. – Szinte fékezés nélkül ütöttem el az állatot. Pedig nem hajtottam gyorsan, talán óránként 70-el mehettem.

A fiatalember azt mondja: az adott útszakaszon kint van a vadveszélyt jelző tábla. Ezt elismerte hivatalos formában. Egyúttal azt is jelezte: a csaknem másfél méter magas fű és gaz erősen közre játszhatott abban, hogy az állatot nem vette észre.

– Ne nézzen hülyének senki! – mondta Heinrich Zoltán. – Szerintem, ha lekaszálták volna a gazt, jó eséllyel elkerülhettem volna az ütközést.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. somogyi igazgatóságának levelében egyebek mellett az áll: mivel a káresemény a táblával jelzett útszakaszon történt, az igazgatóság felelősségét nem ismeri el.

Forrás: Sonline