szekeres imreSúlyosbították a vádakat Benedek Fülöp ellen. Büntetőperének elsőfokú ítéletére vár Benedek Fülöp, az agrártárca egykori szakállamtitkára, a nemzeti vagyonkezelő mostani vezérigazgatóhelyettese, aki az ügyészség által bemutatott hangfelvétel tanúsága szerint közbenjárt, hogy egy 201 hektáros pákozdi honvédségi földterület egy magánszemély kezére jusson. A siker érdekében Benedek kétszer is „megvadásztatta" Szekeres Imre későbbi honvédelmi minisztert.
 A Heves Megyei Bíróságon folytatott tárgyaláson az ügyész kiegészítette azt a vádiratot, amelyben Benedek Fülöpöt, az agrártárca egykori szakállamtitkárát a „pákozdi ügyként" elhíresült államiföld-értékesítés kapcsán hivatali visszaéléssel vádolták meg. A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy a politikus és társai büntetőperében kedden az ügyész , lejátszott egy felvételt, amelyben Benedek Fülöp trágár szavak kíséretében jelzi beszélgetőpartnereinek, hogy személyesen közbenjárt a vevő érdekében.
Ahogyan lapunk is megírta már, a történet 2006 elején kezdődött, amikor egy befektető kiszemelte magának az akkor még a Honvédelmi Minisztérium lőtereként nyilvántartott 201 hektáros természetvédelmi területet. Az állami birtok előbb az agrártárca felügyelete alá tartozó Nemzeti Földalapkezelőhöz került át, az pedig eladta egy magyar állampolgárnak. Az államnak kilencvenmillió forintot fizető vevő néhány nappal később a területet bevitte egy kft. -be, majd a céget 244 millió forintért értékesítette. Benedek ellen azután emeltek vádat, hogy az ügyészség óvást jelentett be, mert bizonyítottnak találta, hogy az illetékes földhivatal az államtitkár jogellenes befolyásárahozott olyan határozatot, amellyel a területet kivonták a művelés alól.
A kedden bemutatott három beszélgetésrészlet közül kettőről Benedek elismerte, hogy az ő hangja hallható rajta. A politikus azt mondta: a „p...ba, ennek egy előnye lett volna... hogy a vevőnek ne kelljen a kivonási díjat megfizetni", „csak megtámadták ezek a g...k a bíróságon", és arról beszélt, hogy személyesen „gazsulált" Szekeres Imrénél úgy, hogy egyszer vendégül látta, kétszer pedig „megvadásztatta".
A honvédelmi tárca közleményében hazugsággal vádolta meg a lapot. Megjegyezték, hogy 2006 elején a honvédelmi minisztert „nem dr. Szekeres Imrének hívták". Igaz őt nem sokkal később nevezték ki, és az ügyészség sem állította, hogy miniszteri minőségében ment volna vadászatra Szekeres. Benedek Fülöp büntetőpere november 10-én folytatódik.

Forrás: Magyar Hírlap